Ideansilmusta kauniiksi kotimaiseksi Lehdeksi

Pöydällä lepää kaunis, pitsimäinen pannunalunen, joka on ristitty muotonsa mukaan Lehdeksi. Lehti on Helenatuotteen oman tuotesuunnittelun tulos.

Helenatuotteen tuotepäällikkö Elina Paananen tuntee Lehti-alusen syntytarinan paremmin kuin kukaan muu.

– Tämä on monen kuukauden kypsyttelyn tulos. Lopulta, yhtenä iltana, idea kirkastui minulle, Elina muistelee.

Lahja lentolaukkuun ja postiin

Lähtökohtana Lehden suunnittelussa ei ole ollut pannunalunen, ei välttämättä edes keittiöväline. Lähtökohta on ollut ison askeleen verran asiakaslähtöisempi.

– Helenatuotteella mietimme asiakkaidemme tarpeita ja sitä, miten saisimme lahjatuotteisiimme asiakkaiden toivomia arvoja ja materiaaleja, Elina avaa.

Tällä kertaa Elinan ja Helenatuotteen päämääränä oli suunnitella tuote, joka täyttäisi asiakkaiden ykköstoiveen: Tuote olisi sellainen, että sen voisi antaa lahjaksi matkustavalle vieraalle, kun se sujahtaisi helposti käsimatkatavaroihin. Niin ikään sen voisi toimittaa vaivattomasti postissa, kun se täyttäisi kirjepostille asetettavat mitat eikä tulisi useampana lähetyksenäkään turhan hintavaksi.

Kotimaisuus, luonnonläheisyys ja edullisuus olisivat tuotteelle asiakkaiden mukaan ehdottomia plussia.

Kotimaista koivua ja naapuriyhteistyötä

Elina lähti etenemään suunnittelussa materiaalista käsin. Hän valitsi materiaaliksi kotimaisen koivuvanerin, joka on rakenteeltaan tasaista ja lujaa ja siksi sorvattavuudeltaan huippuluokkaa.

– Vaneri on ihana materiaali. Vaikka se on jäykkä, siitä saa pitsimäisen kauniin, Elina kuvailee.

Työstötekniikan, CNC-jyrsinnän, ammattilainen oli tiedossa aivan naapurista, omalta kylältä Haukiputaalta. Näin tuotteen myötä oli mahdollisuus tukea myös lähialueen pienyrittäjyyttä.

– Olin suunnitellut edelliskaudelle linnunpöntön, jossa hyödynsimme samaa materiaalia ja tekniikkaa. Tuote sai erinomaisen vastaanoton. Ajattelin, että samoilla elementeillä voisimme tehdä Helenatuotteella myös jotain muuta uudenlaista ja omaleimaista.

Enemmän kuin postipaketti

Lehti-pannunaluselle on suunniteltu myös oma kaunis pakkaus, joka täyttää kirjepostin mitat. Näin tuote on suoraan valmis postitettavaksi. Pakkaus on kuitenkin hieman enemmän kuin pelkkä postipaketti: nimittäin kaunis lahjapaketti, jonka voi ojentaa sellaisenaan ilman, että itse tarvitsee huolehtia lahjan viimeistelystä.

Lehti-pannunalunen on saanut erinomaista palautetta Helenatuotteen asiakkailta. Eikä vain kauniista ulkonäöstään ja kompaktista koostaan vaan myös kotimaisuudesta.

Lehdellä on Avainlippu-tunnus merkkinä kotimaisesta työstä.