Koistinen Raija, YIT

Ideoista rakentuva yhteistyö

YIT:n myyntineuvottelija Raija Koistinen ihailee maisemaa vastikään valmistuneen Oulun Viskaalin 10. kerroksesta Etu-Lyötyn kaupunginosassa. Kädessään hänellä on muki, jonka YIT on teettänyt kaupantekolahjaksi toisaalle: Pyhäjoelle nousevaan Koskipuistoon, paikkakunnan ensimmäiseen kerrostaloon.

Muki on yksi yksittäinen esimerkki YIT:n ja Helenatuotteen kymmenisen vuotta jatkuneesta yhteistyöstä.

– Helenatuotteella on paljon hyviä ideoita. Meidän on todella helppo tehdä päätöksiä, Raija Koistinen nostaa ensimmäisenä esille saamastaan palvelusta.

Joustavasta palvelusta kiitosta

Ideat tulevat tarpeeseen, sillä YIT muistaa sekä asiakkaittaan että henkilökuntaansa säännöllisesti. Asiakkaille he antavat kaupantekolahjan ja hiukan isomman muuttolahjan, joka odottaa aina uudessa kodissa. Lisäksi yhteistyössä on suunniteltu monenlaisia jakotavaroita ja mainoslahjoja.

– Helenatuote kokoaa ideat, tekee valmiin lahjakokonaisuuden, huolehtii kauniista pakkaamisesta ja lopulta toimittaa lahjat sinne, minne haluamme. Toimintatapa on nopea ja erinomainen, Raija Koistinen kiittelee.

Vuosien varrella lahjojen sisällöt ovat vaihdelleet, mutta ne ovat liittyneet tavalla tai toisella asumiseen ja kotiarkeen. On ollut astioita, ruokailu- ja keittiövälineitä, pyyhkeitä, laudeliinoja ja muuta saunatuotetta sekä erilaisia elintarvikkeita aina kahvista ja suklaasta lähtien. Henkilökunnalle on tilattu vaatetusta, muun muassa T-paitaa ja hupparia.

– On hyvä, että Helenatuotteen valikoimaan tulee säännöllisesti uutuuksia. On myös erittäin tärkeää, että Helenatuotteen myyjä pitää meihin säännöllisesti yhteyttä uutuuksista ja muista ideoistaan, Raija Koistinen painottaa.

Valmis lahja pakkausta myöten

Olipa lahja mikä tahansa, olennaista Raija Koistisen mielestä on asiakkaan saama lopputulos: tyylikäs pakkaus, jonka Helenatuote suunnittelee aina erikseen. Valmiisiin tuotepakkauksiin yritys ei tyydy.

– Arvostan sitä, että lahjat on kauniisti pakattu. Ne antaa hyvillä mielin eteenpäin.

Raija Koistinen esittelee pakkausta, jossa on muun muassa salaatinottimet, keittiöpyyhe ja muuta keittiötarviketta. Salaattiottimet YIT oli saanut toisaalta, mutta yksistään ne tuntuivat hengettömältä lahjalta.

– Helenatuote rakensi kauniin lahjakokonaisuuden, johon liitettiin muita tuotteita ja joka pakattiin tyylikkäästi. Näin yksittäisestä tuotteesta kasvoi lahja.

Uusin idea – omat kuvitukset talokohteille

YIT on halunnut lahjojensa muistuttavan kodista muutoinkin kuin tuotevalikoimaltaan. Lahjoissa onkin käytetty pitkään Helenatuotteen suunnittelemaa Talot-klassikkokuosia.

Nyt persoonallisissa, asumiseen liittyvissä lahjoissa on siirrytty yksi askel eteenpäin.

– Meidän Helenatuote-myyjämme Terhi Sankala sanoi, että nyt lähdette kokeilemaan omaa printtiä, Raija Koistinen nauraa.

Helenatuote on suunnitellut Oulun Viskaalille ja muille Etu-Lyötyn kaupunginosaan valmistuville asuntokohteille omat kuvituksensa. Niitä sovelletaan monipuolisesti lahjatuotteisiin.

– Nyt myös pienemmille kohteille tehdään jotain ihan omaa, Raija Koistinen sanoo ja heilauttaa kädessään Pyhäjoen Koskipuiston mukia.